Petites Meravelles

 

L’AVENTURA MUSICAL DE DUES BESSONES PREMATURES A LA PLANTA MÀGICA DE L’HOSPITAL

Comprar conte

Petites meravelles, en un conte infantil il·lustrat amb suport musical.

 

Presentació abril 23 Hospital Clínic-Maternitat a les 12:00

 

Si estàs escoltant aquesta història és que tu també ets una Petita Meravella. En sou moltes, al món, repartides pels indrets més preciosos del nostre planeta Terra.

Reconeixeràs les teves companyes pels seus ulls, que brillen com dos estels, pel seu somriure tan gran com l’oceà i, sobretot, perquè sempre tenen ganes de jugar, cantar i passar-s’ho molt i molt bé.

“Petites Meravelles” és un fantàstic conte infantil, il·lustrat i amb suport musical, que explica la història de la Sol i la Joana, les precioses filles de l’autora. Les il·lustracions són totalment originals i la música fa de nexe comú en tot el seu desenvolupament.

Amb el conte es pot descarregar una composició musical, original de l’autora, que serveix d’acompanyament a la lectura del conte i està especialment composta perquè l’escoltin els petits nounats.

 

Nens prematurs

Dr Oscar García Algar Cap de servei Neonatologia Hospital Clínic-Maternitat, ICGON, IDIBAPS, BCNatal, Barcelona Universitat de Barcelona.

Cada any neixen al món 15 milions de nens prematurs, és a dir, nens la gestació finalitza abans de la setmana 37. D’aquests, molts sobreviuen sense cap seqüela, altres ho fan amb seqüeles més o menys greus, i alguns moren. La investigació en aquest camp avança tant del coneixement científic com del desenvolupament tecnològic i cada vegada es dóna més importància a la influència que té l’entorn sobre aquests pacients. Se sap que la família té un paper fonamental en les cures i en el desenvolupament del nounat prematur. Per això, es treballa des d’un equip multidisciplinari, format per la família i el personal sanitari, basant-se en les cures centrades en el desenvolupament.

¿Què són les Cures Centrades en el Desenvolupament (CCD)?, són unes mesures instaurades a les Unitats de Cures Intensives Neonatals (UCINs) per tal de disminuir els agents estressants per al nadó i fomentar l’activa participació dels pares en les cures dels seus fills, afavorint així el seu desenvolupament.

Els nadons prematurs, a causa de la immaduresa anatòmica i funcional dels seus òrgans i sentits, tenen una capacitat limitada d’adaptació al medi. Són molt vulnerables i sensibles a estímuls com la llum, el so / soroll, les manipulacions, el dolor o la gravetat, estímuls que els arribarien esmorteïts si estiguessin a l’úter matern. S’ha de fer un canvi en la forma de treball, ja que la individualització de les necessitats de cada pacient i la seva família passen a ser el centre d’atenció, i no les rutines estrictes.

Autora

l·lustracions

Ricard Aranda R.

X