Petites Meravelles

Petites meravelles, en un conte infantil il·lustrat amb suport musical.

Presentació abril 23 Hospital Clínic-Maternitat a les 12:00.

Si estàs llegint aquesta història és que tu també ets una Petita Meravella. Sou moltes al món, repartides pels llocs més preciosos del nostre planeta Terra.

Reconeixeràs als teus companyes pels seus ulls, que brillen com dues estrelles, per la seva somriure tan gran com l’oceà i sobretot perquè sempre tenen ganes de jugar, cantar i passar-s’ho molt molt bé.

«Petites Meravelles» és un fantàstic conte infantil, il·lustrat i amb suport musical, que explica la història de Sol i Joana, les precioses filles de l’autora, les il·lustracions són totalment originals i la música fa de nexe comú en tot el seu desenvolupament.

Amb el conte es pot descarregar una composició musical, original de l’autora, que serveix d’acompanyament a la lectura del conte i està especialment composta per a que l’escoltin els petits nounats.

Nens prematurs

Dr Oscar García Algar Cap de servei Neonatologia Hospital Clínic-Maternitat, ICGON, IDIBAPS, BCNatal, Barcelona Universitat de Barcelona.Cada any neixen al món 15 milions de nens prematurs, és a dir, nens la gestació finalitza abans de la setmana 37. De aquests, molts sobreviuen sense cap seqüela, altres ho fan amb seqüeles més o menys greus, i alguns moren. La investigació en aquest camp avança tant del coneixement científic com del desenvolupament tecnològic i cada vegada es dóna més importància a la influència que té l’entorn sobre aquests pacients. Se sap que la família té un paper fonamental en les cures i en el desenvolupament del nounat prematur.

Per això, es treballa des d’un equip multidisciplinari, format per la família i el personal sanitari, basant-se en les cures centrades en el desarrollo.¿Qué són els Cures Centrades en el Desenvolupament (CCD)? són unes mesures instaurades a les Unitats de Cures Intensives Neonatals (UCINs) per tal de disminuir els agents estressants per al nadó i fomentar l’activa participació dels pares en les cures dels seus fills, afavorint així la seva desenvolupament.Els nadons prematurs , a causa de la immaduresa anatòmica i funcional dels seus òrgans i sentits, tenen una capacitat limitada d’adaptació al medi. Són molt vulnerables i sensibles a estímuls com la llum, el so / soroll, les manipulacions, el dolor o la gravetat, estímuls que els arribarien esmorteïts si estiguessin a l’úter materno.

Hay de fer un canvi en la forma de treball, ja que la individualització de les necessitats de cada pacient i la seva família passen a ser el centre d’atenció, i no les rutines estrictes.

 

Autora

María José Aguilera Ávila

María José Aguilera Ávila

María José Aguilera Ávila
Idea, guió, composició musical i mare de les protagonistes: Llicenciada en interpretació de la Guitarra pel Conservatori Superior de Música del Liceo.Compagina la interpretació amb la tasca docent al Conservatori professional de música de Vic i l’Escola de Música Sant Gregori, on treballa com a professora de guitarra, directora d’orquestra i músic terapeuta.Como compositora, destaca el seu treball «Paraula Encesa» amb la formació nua, grup amb el qual actua freqüentment. És cofundadora del projecte CUIDA’M, projecte musical de repertori propi vinculat a la maternitat i la infància. CUIDA’M està pensat principalment per a nadons prematurs i busca transformar les sales dels hospitals en llocs més amables i respectuosos per als nadons.

il·lustracions

Ricard Aranda R.

Petites Meravelles Acció Social

El 100% dels fons obtinguts en la venda d’aquest meravellós conte, anirà destinat a projectes per millorar l’atenció i qualitat de vida dels nens i nenes prematurs de la Maternitat de l’Hospital Clínic

Venta online Editorial onporsport.com

Agrair a onporsport.com que s’encarrega de forma totalment altruista de la comercialització i distribució del cuento.

Agradecemos la participació en aquest projecte de:

L'Aventura Musical de dos Bessones prematures a la Planta Mágica de l'Hospital